Om OS

By Ransborg

Vi producere, som en de eneste, soyalys af 100% naturlig soya (GMO-FRI fra USA - IKKE "regnskovssoya" fra Malaysia, Thailand, Indonesien etc.) uden tilsætning af amimalsk fedt, stearin, palmefedt og lign. Langt de fleste producenter tilsætter kemikalier eller hærder for at få soyaen til at størkne. Vores fremstillingsmetode sikre, at vi kan fastholde et naturligt produkt. Vi tilsætter heller ikke farver, brændetidsforlængende kemikalier, UV-hæmmer eller konserveringsmidler.

Da megen sod frigives netop ved slukning af lys (alle typer) forhandler vi også effektive og enkle lyseslukkere i smart design. For lang væge er en anden kilde til partikelforurening. Derfor forhandler vi også vægeklippere.

Endelig fremstiller vi udvalgte produkter fra Designer Poul Treiner, som vi synes passer flot til fyrfadslys.

ØKO & non-GMO

Ja tak, men ikke til vores lys... endnu. Vi har reduktion af partikkelantallet som vores absolutte 1. prioritet. Vi har en optimeret soyavoks, og har endnu ikke fundet en anden "veganer-fuel", som tilbyder de samme indeklimamæssige fordele.

Vi ser at flere producenter bruger råvarer som er "Eco", og skriver, at det er økologisk. Eco på amerikansk er ikke udtryk for økologi. Så ville den være "Organic". Spørgsmålet er også, om soyavoks til lys overhovedet kan klassificeres som "økologisk" pga. fremstillingsmetoden, hvor soyaolien omdannes til soyavoks.

 

Når vi mennesker vælger at brænde lys af indendørs, gælder det først og fremmest om at holde partikkelantallet og udledning af organiske midler (VOC) nede. Øko og non-GMO kan sandsynligvis møde egenskaberne, som vi har i vores nuværende soyavoks, men vi har endnu ikke fundet en leverandør, som kan dokumentere på betryggende vis, at de rent faktisk har et 100% økologisk udgangspunkt og et non-GMO produkt, som ikke er iblandet stearin, paraffin, animalsk fedt eller lignende billiggørende stoffer; OG som ikke er tilsat konserveringsmidler, UV-hæmmere, brændtidsforlængende kemikalier eller hvid farve. Mange tror, at de har... men det viser sig ved laboratoriumtest, at de ikke har.

Vi har også testet rapsvoks og bivoks. Begge materialer udvikler meget høje partikkeltal. Olielamper som ses på mange restauranter, kan være fine på partikler, men er til gengæld 6x højere på udviklingen af VOC (flygtige organiske forbilser). 

VORES team

John Sørensen: Adm. direktør, test af produkter og indkøb

Charlotte Nørgaard: Grafisk design og produktudvikling

Pia Treiner: Salg.

Frederik Sørensen: Lager og forsendelser.

Henrik Jørgensen: Web og markedsføring.

InformationER

By Ransborg (Lager), Port A, Gydevang 39-41, 3450 Allerød, Denmark.

By Ransborg (kontor), Nannasgade 28, 2200 København N. Danmark.

Telefon: +45 40555025

Mail: info@soyalys.dk

CVR: 21530603Kurv  

produkt (tom)